Jeg ble veldig fornøyd med de, og her kommer oppskriften:
Vanskelighetsgrad: overraskende enkelt
Tid: 1 time
Ingredienser:
- 3 kopper Rismel
- 1 ts Salt
- ½ kopp Vann
Bland ca 3 kopper rismel (Jeg brukte små kopper) med vann og salt. Pass på at det ikke får en for flytende konsistens. Dette skal så dampes i ca 20 minutter. Det ideelle er en kinesisk damper, men siden jeg ikke har, la jeg deigen i en sil med en klut oppi. Dette satte jeg så i en kjele med litt vann og med lokk på toppe. Og lot det stå på plata i ca 20 minutter.
Deretter må deigen knas. Det enkleste, og det som gir best resultat er en kjøkkenmaskin eller en brødbakermaskin. Deigen bør gå i kjøkkenmaskinen minst 15 minutter, og helst nærmere 30 minutter.
Til sist gjenstår bare å rulle ut og kutte opp riskakene i passe tykke strimler. Vann og litt olje gjør de lettere å rulle ut.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar