fredag 2. september 2016

Oreokake

Oppdatert oppskrift! 

Tid: et par timer, avhengig av hvor mye du venter når du skal lage lagene
Vanskelighetsgrad: ganske enkel

Bunn:
Tre pakker oreo
100 g smeltet smør

Kutt ¾ av oreokjeksen opp i små smuler, enten ved å mose de eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin med kniv. Bland kjeks og smør sammen og smør det utover et fat hvor du har plassert en kakefatring på som form. Ikke dytt kjekksblandingen for hardt ned i fatet, da blir den vanskelig å ta av senere. Den siste ¼ av oreokjeksen legges til side. 

Fyll:
2 pk tine naturell smøreost eller  1 pakke Philadelphia
2,5 dl melis
3,5 dl kremfløte
2,5 ss sukker
1pk sjokolademousse
3 dl melk til mousse

Bland smøreosten og melis sammen til en luftig masse. Sett til side. Bland kremfløte og sukker til krem. Bland halvparten av kremen inn i oste og melisblandingen. Smør over kjeksbunnen. Mos resten av oreokjeksen og strø den over. 
Bland sjokolademousse og melk som det står på sjokolademouss pakka. Smør sjokolademoussen over kaken. Smør resten av kremen på toppen. Du kan pynte enten med hele eller knuste oreokjeks, eller nonstopp, eller med sjokoladesaus. Hvis kaken får stå i kjøleskap til dagen etterpå smaker den enda bedre, men den kan også serveres samme dag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar