Deig
800 g hvetemel
90 g sukker
1 pakke gjær
1 ts. salt
100 g smeltet smør
1,5 dl vann
2,5 dl fløte
2 ts. vaniljesukker
2 egg
Fyll
Ca. 6 ss. kanel
50 g smeltet smør
Brunt sukker til en passe tykkelse på fyllet
Glasur
1 pakke kremost naturell
8 ss. melis
Litt melk eller fløte
5 ts. vaniljeekstrakt
1 ts. vaniljesukker
Smelt smør og bland fløte og vann med smøret. Varm dette til
det er ca. 37 grader.
Bland alt det tørre i en bolle. Ha fløteblandingen og egg i det
tørre og elt til du får en god deig å jobbe med. Kan være lurt å ikke bruke alt
melet med en gang og heller tilsett litt etter hvert.
Sett til heving til deigen er ca. dobbelt så stor.
Mens deigen heves blander du fyllet i bollene.
Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i passe
kjevlebiter og kjevler ut ganske tynne avlange stykker. Smør fyllet utover og
rull deigen sammen på langs.
Del opp i passe kanesnurrboller. Settes på ei
plate. Kan være lurt å klemme enden av rullen litt sammen med resten av rullen
slik at det ikke spriker så mye.
Sett rullene til heving i ca. 45 min. Sett stekeovnen på 200
grader. Stek bollene i ca. 10 min. Jeg syns de blir mer som de amerikanske cinnabon
hvis du steker de litt mindre.
Mens bollene steker blander du fyllet til toppen. Pass på at
fyllet på toppen ikke skal være for flytende, men ha i litt mer melk enn du
trur slik at du får et fyll som ikke er helt stift heller, da er det vanskelig
å få det til å renne nedover kanelsnurrene.(jeg hadde litt for lite melk i)
Fyllet has på bollene i det de er ferdig stekt og enda varme fordi da smelter
det litt ekstra inn i bollene.
Nyt.
Meget godt.
SvarSlett