Vi har lagd grønnsakssuppe på knoke tidligere. Her er oppskriften på en enkel grønnsakssuppe uten kjøtt. Den er kjempe fin hvis du har grønnsaksrester hjemme
Koketid: ca 20 minutter
Ingredienser:
Grønnsaksbuljong, eller annen buljong.
Grønnsaker
- Gulerøtter
- Kålrabi
- Chili
- Løk
- Paprika
- Brokoli
Koriander for ekstra smak (Valgfritt)
Pølsebiter hvis du ønsker kjøtt i.
Kok opp vann. Ha i buljong og rør ut. Jeg lagde 1,5 liter suppe og hadde i 5 biter kyllingbuljong. Bruk grønnsaksbuljong hvis du ønsker en hel-vegetarisk versjon. En blanding av kjøtt og grønnsaks buljong gir best smak.
Kutt opp grønnsaker. Ha i de grønnsakene som trenger lengst koketid først, sånn som gulerøter og Kålrabi. Paprika bør i til sist. Kryddre med salt og litt chilipulver hvis du har. Suppen bør småkoke i ca 20 minutter, til grønnsakene har blitt møre. Server med godt brød og smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar