Ingredienser:
Pære, helst en moden
Storfekjøtt
Sesamolje
Soyasaus
Vårløk
Løk
Hvitløk
Brunt sukker
Mengden kommer ann på hva du skal spise bulgogi til. Som kjøtt til Bibimbap pleier jeg ha lag av en biff (220g). Dette varer til to dager, så da spiser jeg bibimbap to dager på rad
Lag marinaden. Finhakk et fedd hvitløk og bland dette sammen med finraspet løk og pære (kjør dette i en blender hvis du har). Ha i vårløk, en halv spiseskje sesamolje, 1 ss soyasaus, en t-skje ingefær (helst fersk) og brunt sukker. Kutt biffen i tynne strimler og legg den i marinaden. La den stå noe timer, litt avhengig av hvor fint kjøtt du har. Jeg lar min stå i 4 til 5 timer, men jeg bruker relativt billig kjøtt.
Stek så kjøttet og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar