Mat for en - Koreansk mat - kaker - middager.
Vi er to jenter som begge bor for oss selv, og her er noen av den maten vi lager.
Følg oss på instagram: matforen.blogspot
søndag 9. oktober 2016
Mjølboller
Dette er et slags små, enkle boller vi har hatt i fersk suppe hjemme i alle år. Jeg er veldig glad i disse bollene og har lenge tenkt at jeg skulle lage disse når jeg lager grønnsaksuppe også, så her kommer oppskrifta
3 ss. smør
6 ss hvetemel
1 dl kokende vann
1 stort egg
1 ts sukker
litt salt
1 kn.odd kardemomme
Smelt smøret og strø i melet. Rør blandingen jevn og glatt. Spe i alt vannet og kok det opp. Kok til grøten slipper kanten av kjelen. Avkjøl
Ha i halvpisket egg. Pass på at røra ikke blir for tynn. Den skal være så fast at den ikke flyter utover. Smak til med sukker, salt og kardemomme.
Lag små boller enten med en skje eller med hendene.
Ha bollene i kokende vann. Vannet skal ikke boblekoke. La bollene ligge i vannet til de flyter opp, da er de ferdige
Legg de ferdige bollene på en dyp talerken som du snur på hodet og la vannet renne av de. Når de er tørre kan du legge de på et annet fat og servere de.
Etiketter:
suppe,
Tilbehør og sideretter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Fine melboller!
SvarSlettIkke bare fine, men gode også
SvarSlett