Butterdeig er en fantastisk ting for enkle bakeverk, fordi den du kjøper på butikken kan fryses og senere lett omformes til all slags god-biter. Jeg har derfor alltid litt butterdeig i fryseren. Til 17.mai lagde jeg tre forskjellige varianter av fylt butterdeig i muffinsform.
Alle oppskriftene bruker butterdeig som kjevles ut til ca 1cm tykt og klemmes ned i en smurt mufinsform. De stekes til butterdeigen er gylden (ca 10 minutter) på 220 grader.
Butterdeig med eple og nektariner
Ingredienser:
Butterdeig, eple, nektariner, sukker og vaniljekrem.
I disse had jeg brukt eplesyltetøy fra denne oppskriften. Jeg la vaniljekremen nederst i alle butterdeigformene og brukte en stor teskje med vaniljekrem. På toppen av dette la jeg bare eplesyltetly i noen. I andre la jeg nekarin-båter. og strødde sukker over. Disse smaker litt syrligere. I noen la jeg også en blanding av disse to fyllene. Du kan også bruke skrelt eple eller andre frukter som sesongen tilsier. Stekes i ca 10 minutter
I disse lunsj-muffinesen brukte jeg hele egg. Jeg kakket egget i butterdeigen og lot det steke til egget var gjennomstekt. Pass på at egget ikke steker for lenge. Du kan også ha i grønnsaker, kjøttrester og litt ost på toppen. Husk å bruk godt med krydder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar