Dette er ei kake vi spiser hjemme hos oss hver 17 mai.
4 plater med fryst butterdeig.
Tin butterdeigen, legg de oppå hverandre og kjevle ut et
kvadrat. Skjær ut kringleform (resterende butterdeigen kan du enten legge oppå
det du har skjært ut eller lage småkaker ved siden av) Lag vannbakkelsen
Vannbakkelse:
2 ½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
4 egg
Varm vannet og smøret i en kjele til smøret er smelta, bland
inn melet og rør til du har en fast røre. Avkjøl blandingen og bland inn 1 samme
pisket egg om gangen.
Ha røren i en sprøytepoe og sprøyt den utover kringleformen
med butterdeig. Stekes på 200 grader i
30-40 min. Dersom du får for mye vannbakkelse igjen er dette godt å lage egne
kaker av som du kan servere med krem og syltetøy eller fylle med diverse fyll
som gulerotkake fyll osv.
Serveres med melis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar