Mat for en - Koreansk mat - kaker - middager.
Vi er to jenter som begge bor for oss selv, og her er noen av den maten vi lager.
Følg oss på instagram: matforen.blogspot
søndag 22. januar 2017
Bringebær remser
Disse laget jeg til jul. Ble egentlig ganske gode. Jeg kjøpte sintronsyre på apoteket, men dette får du også tak i på matbutikken til en billigere penge.
200 g fryste bringebær
10 gelatinplater
1 1/2 dl sukker
1/2 dl sirup
1 1/2 dl vann
1 ts sitronsyre
Tin bringebærene og sil de gjennom en sil slik at du får bringebærpure.
Legg gelatinplatene i kaldt vand og la de stå i ca 10 min.
Kok opp bringebærpure, vann, sirup og sukker. La det koke i ca 5-6 min til sukkeret er helt løst opp. Tilsett gelatinpalter (som du har klemt vannet ut av) og sitronsyre. Smak til, dersom du ønsker litt syrligere kan du bruke mere sitronsyre.
Legg et bakepapri utover en plate og smør med olje. Legg et tynt lag med bringebærsausen utover denne platen og avkjøl. Del opp i passe størrelser, litt lange remser slik at du kan surre de sammen til en runding. De skal nå pyntes
Pynt
1 1//2 dl sukker
litt sitronsyre
Skallet fra 1 lime
Bland dette sammen, smak til med sitronsyren og rull remsene i denne blandingen. Oppbevares i en boks uten lokk. Ikke bruk metallboks da dette vil få remsene til å smelte. Plastboks er bedre
Etiketter:
Dessert og godteri,
godter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar