Dette er en rett vi har laget flere ganger. Oppskriften er til 4-5 personer og ikke til en, men er enten mye arbeid for en forett til bare en ellers så kan en bruke oppskrifta slik den er å ha det som hovedrett til en
250 g finhakket svinekjøtt
1 ss finhakket løk
2 ss hvitløksblanding ( 2 knust hvitløksfedd, 2 ts korriander, litt pepper)
2 ss thaifiskesaus
20 wontonflak
1 eggeplomme
olje til frityrsteking
Bland sammen svinekjøttet, løken, hvitløksblandingen og thaifiskesausen.
Vi bruker å kjøpe korrianderkrydder på innvandrerbutikk i stede for fersk korriander til hvitløksblandingen. Du må da bruke en mørtel eller noe annet å knuse blandingen sammen.
Frityrstekes i ca 5 min til de er pent gyldenbrune
Serveres med chilisaus til dypping. Chilisausen finner dere oppskrift på her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar