søndag 16. mars 2014

Chicago style Pizza

Tid: ca 1 time
Vanskelighetsgrad: Middels

Pizzabunn
1 pakke tørrgjær.
2 dl vann (37 grader)
7-8 dl mel (for å få skikkelig Chicago style pizza bruker du 6,5 dl mel og 1-2 dl maismel(kjøpes på Meny, Ica eller helsekostbutikker))
1,1 dl olje
1/2 ts salt
Bland sammen gjær og vann og la det hvile i ca 5 min. Bland sammen mel, maismel og salt. Tilsett oljen til vann og gjær. Ha i litt av melet og elt dette sammen. Tilsett resten av melet til du får en god deig å arbeide med. Sett denne til hvile til den er blitt dobbelt så stor.

Mens deigen heves lager du resten av fyllet.


Tomatsaus
2 finhakka løk
2 finhakka hvitløkfedd
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
2 ss oregano
1/2 ts salt
litt pepper
Litt oppmalt stjerne-anis

Kutt opp løk og hvitløk i olje. Stek litt på dette og tilsett tomater. La dette koke opp og smak til med oregano, salt, pepper og anis. Kokes i ca 20 min slik at det blir litt tykkere

Kjøttdeigen
1 pakke kjøttdeig
Litt stjerne-anis
Litt salt
Litt pepper

Stek kjøttdeigen på vanlig vis. Men tilsett gjerne litt salt, pepper og anis mens kjøttdeigen stekes.

Kjevle ut deigen. Ha den i en pai form eller annen litt høy form. Husk å ha litt mel i bunnen av formen så den er lettere å få ut etterpå. Ha på litt ost i bunnen, ca 1/2 cm (litt avhengig av hvor mye ost du liker). Hell kjøttdeigen over osten. Legg på annet fyll du eventuelt ønsker, jeg brukte sopp, men paprika og annet pizzafyll er også godt. På toppen tilsetter du tomatsausen.
Stekes på ca 200 grader i 40 min eller til pizzaen ser ferdigstekt ut.

Jeg fikk litt mye deig i forhold til størrelsen på pai forma. Brukte da resten til å lage loff for senere bruk. Dette ble veldig god loff også

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar