lørdag 9. februar 2019

Pull-apart kanelboller

Fantastisk gode kanelboller med glasur stekt i ildfast form og som derfor får en "pull-apart" effekt. Nok til en medium stor ildfast form. 

Deig
350-400 g hvetemel
45 g sukker
1/2 pakke gjær
1 ts. salt
50 g smeltet smør
0,75 dl vann
1,25 dl fløte
1 ts. vaniljesukker
1 egg

Fyll
Ca. 4-5 ss. kanel
50 g smeltet smør
Brunt sukker til en passe tykkelse på fyllet

Glasur
1 pakke kremost naturell
10 ss. melis
Litt melk eller fløte
1 ts. vaniljesukker

Start med deigen. Smelt smør og bland fløte og vann med smøret. Varm dette til det er ca. 37 grader.
Bland alt det tørre i en bolle. Ha fløteblandingen og egg i det tørre og elt til du får en god deig å jobbe med. Tilpass mengden mel til du får en god deig. Smør en bolle med litt olje og ett deigen til heving i bollen til den er ca dobbelt så stor. 

Når deigen er hevet: Smelt smør til glasur. Bland i brunt sukker og kanel. Kjevle ut deigen til en avlang firkant, ca 1,5 cm tykk. Smør fyllet jevnt utover. Rull til en stang og kutt i passe stor stykker, ca 4-5 cm store. Smør en ildfast form og sett kanelbollene i den med noen cm avstand sånn at de har plass til å heve. Hev under plast i ca 45 minutter. 

Stek kanelbollene på 200 grader i ca 15 minutter. Følg med på de under veis. Begynn med glasuren mens kanelbollene stekes. Blad sammen ingrediensene i glasuren til en jevn røre. Ha glasuren over bollene raskt etter den er tatt ut av stekeovnen. Da blir den lettere å fordele jevnt utover. Når bollene har blitt litt kjøligere så kan du ta den ut av den ildfaste formen. Server når glasuren har stivnet.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar