fredag 7. februar 2014

Gratinerte potatoskins.

Vanskelighetsgrad: Midt på treet
Tid: 1,5 timer

2 litt store poteter
1/2 pakke bacon
litt smør
4 ss mais
2 vårløk
litt ost
litt rømme
salt
pepper

Sett ovnene på 200 grader.
Legg litt salt i bunnen av en ildfast form eller en liten langpanne. Rull potetene litt i saltet også slik at det blir litt salt oppå potetene også. Bruk en gaffel og prikk litt i potetene. Bak potetene på 200 grader i ca 1 time, til de er møre.





Stek bacon i biter i litt av smørret. Kutt opp 1 vårløk i små biter.


Når potetene er møre tar du de ut av ovnen og deler de i to. Bruk en skje til å skrape ut poteten av skallet, la det være igjen litt potet inni skallet. Ha det du skraper ut i en bolle og bruk en gaffel og mos det litt.






Bland i resten av smøret, bacon, mais, vårløk, litt rømme i potetmassen. Smak til med salt og pepper, men husk at skallet er ganske salt også.
Ha fyllet tilbake i potetskallet. Legg på en eller to skiver ost på potetene, avhengig av hvor mye du vil ha. Stek de i ovnen til osten er gratinert.


Legg potetene på en tallerken. Serveres med rømme og vårløk på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar