onsdag 30. januar 2013

Kimchi gryte med tunfisk (kimchi jjigae)

Ingredienser: 
3-4 dl Kimchi med saus (kan kjøpes på asiatiske matbutikker)
1 boks tunfisk, helst i olje
1/2 pakke tofu (resten kan du bruke til soyastekt tofu)
En halv løk
Litt purre eller vårløk
1 chili
hvitløk
Chilipulver eller "red pepper flakes"















 
Fremgangsmåte: 
Kok kimchi med ca 4 dl vann. Når dette koker har du i tunfisk (med vann eller olje), oppkutta løk, purre og chili (uten frø). Ha i litt chilipulver eller red peper flakes, ettersom hvor sterk du ønsker at maten ska være. Ha også i finhakket hvitløk og litt salt. Brukte du tunfisk uten olje, har du i litt olje også. La dette koke i 15-20 minutter. Ha så i tofu og la det koke i ca fem minutter til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar