søndag 27. januar 2013

Sursøt Kylling


Kylling:
1 Kyllingfilet
33 g hvetemel
1/3 ss. maisenna
1/3 ts. bakepulver
1/3 ss. olje
CA 0,2 dl vann
Olje til frityrsteking
Kutt opp kyllingen i biter. Bland sammen hvetemel, maisenna, bakepulver olje og vann til en passe tykk røre. Ha kyllingen opp i røra og rør rundt slik at det blir godt dekket.
Varm opp oljen i woken og ha kyllingbitene i den. La det frityrsteke litt til du er sikker på at kyllingen er gjennomstekt. Legg kyllingen på tørkepapir slik at oljen kan renne av. Hell oljen fra woken over i en kjele eller annet oppbevaringssted til den er kald. Woken skal du bruke videre i laging av saus og grønnsaker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grønnsaker:




1 bit Paprika
1 gulrot
1 ring ananas
1 liten bit blomkål
Litt bambusskudd
1 bit løk
Et par minimais.
Eller andre grønnsaker du liker wokke.
Kutt opp grønnsakene i passe biter og wok det kort tid i varm Wok med litt olje i bunnen. Legg grønnsakene til side
 
 
 
 
 
 
Sur søt saus:
75 g brunt sukker
1 ss. maisenna
 0,75 dl hvitvinseddik eller eddik
1 hvitløksfedd, knust
2 ss. tomatpure
3 ss. ananasjuice
Bland alle ingrediensene i woken. Kok opp under omrøring til sausen er tykk og blank. La den koke i 1 min. Bland grønnsakene i sausen og la det koke i 1-2 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Server med ris og kyllingen. Er lurt å ikke ha kyllingen i woken igjen etter frityrsteking da den lett blir myk igjen, men du kan blande den inn i  saus/grønnsaksblandingen også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar