torsdag 28. mars 2013

Enkel KimChi

Kim Chi er Koreas nasjonalrett, og den brukes også til å sette smak på mange andre koreanske retter, som denne Kimchi gryta. Å lage ekte kimchi er ganske avansert, så jeg bruker heller denne "jukse" oppskriften. Fordelen med denne er at du ikke trenger så mange avanserte ingredienser og at det tar litt kortere tid.

Ingredienser:
1 kinakål
1/2 eple eller litt sukker
Vårløk
1 hvitløksbåt - valgfritt
1/2 - 1 dl salt
0,6 dl red pepper flakes (eventuelt chilipulver om du ikke har dette, men bruk da mindre)
litt ingerfær pulver eller fersk ingefær
eventuelt litt fiskeolje



Kutt kinakålen i bite-size biter og vårløken i mindre biter. Bland ca 1 dl godt salt med ca 6-7 dl lunkent vann og rør til saltet er oppløst. Hel dette over den oppkutta kinakålen i en bolle og la det stå mellom 2 til 4 timer. Det salte vannet skal dekke mesteparten av kålen, så tilsett mer vann hvis dette ikke er oppnådd. Vend kålen etter en times tid, så alt blir godt dekket av saltvannet.

Skyll så av kålen med rent vann, men ikke klem vannet ut av den. Bland så red pepper flakes med litt vann og ha det over kålen sammen med finoppkutta hvitløk, eplet kuttet i ganske små biter (kan erstattes med sukker, jeg bruker ofte litt av begge deler) og ca en halv teskje ingefærpulver (finkuttet, fersk ingefær setter en bedre smak. Bruk litt mer his du har dette). Ha på ca en spiseskje fiskeolje. Fiskeoljen er ikke nødvendig, men den setter en ekstra smak på Kimchien.

Ha Kimchien på glass med luftett lokk, og la det stå i romtempratur i ca 24 timer. Deretter bør det oppbevares i kjøleskap.

2 kommentarer:

  1. Skal det brukast tett lokk på når den står framme og kan den stå lenger framme enn 1 døgn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du må ha et lufttett lokk når det står fremme!
      Kim Chien kan gjerne stå lengre fremme. Dette fører til at den blir mer fermentert, og dermed får en sterkere smak. Hvis du ikke liker at den smaker like mye så annbefaler jeg å oppbevare den i kjøleskapet.

      Håper det smaker!

      -Kristin

      Slett