onsdag 27. mai 2015

Vegetarisk grønnsakssuppe

Vi har lagd grønnsakssuppe på knoke tidligere. Her er oppskriften på en enkel grønnsakssuppe uten kjøtt. Den er kjempe fin hvis du har grønnsaksrester hjemme

Koketid: ca 20 minutter

Ingredienser:
Grønnsaksbuljong, eller annen buljong.
Grønnsaker
    - Gulerøtter
    - Kålrabi
    - Chili
    - Løk
    - Paprika
    - Brokoli
Koriander for ekstra smak (Valgfritt)
Pølsebiter hvis du ønsker kjøtt i.

Kok opp vann. Ha i buljong og rør ut. Jeg lagde 1,5 liter suppe og hadde i 5 biter kyllingbuljong. Bruk grønnsaksbuljong hvis du ønsker en hel-vegetarisk versjon. En blanding av kjøtt og grønnsaks buljong gir best smak.
Kutt opp grønnsaker. Ha i de grønnsakene som trenger lengst koketid først, sånn som gulerøter og Kålrabi. Paprika bør i til sist. Kryddre med salt og litt chilipulver hvis du har. Suppen bør småkoke i ca 20 minutter, til grønnsakene har blitt møre. Server med godt brød og smør.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar