fredag 1. mai 2015

Frokostblanding

250 g havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler, grovt hakket
50 g valnøtter, grovt hakket
50 g hasselnøtter
25 g brunt sukker eller sukrin gold
2 klyper maldonsalt
1 dl eplejuice (vil du lage den ekstra sunn kan du lage eplejuicen selv)
1 ss sirup ( jeg brukte agave)
1 ss smør
75-100 g tørkede frukter ( det du har lyst på, jeg brukte ananas, kokos, blåbær og tranebær)

Bland sammen alt det tørre bortsett fra frukta og sukkeret.





Blad sukker, sirup, smør og juice i en kjele og varm opp til sukkeret er oppløst og smøret smeltet. Bland det flytende sammen med det tørre. Rør godt slik at alt får litt veske på seg.






 Spre det utover på et stekebrett og stek på 140 grader i 50 min. Rør ca hvert 10 min for at alt skal bli stekt.








Avkjøl og bland i tørket frukt.





Oppevares på glass (norgesglass er veldig fint). Smaker godt med gresk yoghurt, men er også fint med melk, skyr og kesam. Kan også serveres sammen med friske fruktbiter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar