tirsdag 14. februar 2017

Salt-karamell cookies med sjokoladebiter

Disse seige cookies'ene med sjokoladebiter, dryss av salt og karamell-kjerne har jeg oppnådd stor suksess med. De fleste syns de er veldig gode, og det uten alt for mye arbeid!
1 porsjon er nok til ca 15 cookies.

Ingredienser:
1 helt egg og 1 eggeplomme
270g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
170g smør
100g brunt sukker
150g hvitt sukker
2 ts vanilje ekstrakt eller vaniljesukker
150g sjokolade i biter eller chocolate-chips
15 biter sjokolade med karamellfyll (Center, Smil eller Rollo)

Litt havsalt

Fremgangsmåte:
Bland salt, mel og bakepulver i en bolle. Smelt smør i en kjele og ta det av platen mens det fremdeles har gulfargen. Ha i begge sukkertypene og rør til eventuelle klumper er borte. Rør inn egg, eggeplomme og vanilje ekstrakt. Ha dette over de tørre ingrediensene og rør til du har en jevn deig. Rør inn sjokoladen. La deigen stå kaldt en halvtime til en time.

Del deigen i 15 like store deler. Hver cookie-deig bit blir ca på størrelse med et lite egg. Ta en deig klump og del den i to. Form en ball og press karamellsjokoladen litt inn i midten. Legg den andre halvparten over og rull også denne til en ball. Klem den litt flat. De vil bli flatere under steking så pass på å ha god avstand mellom cookiene.

Stek de på 160 grader i ca 15 minutter. Strå litt havsalt over cookiesene med en gang du tar de ut av stekeovnen. Vent 5-10 minutter før du legger de opp ned på en rist. Server når gjestene kommer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar