onsdag 21. desember 2016

Marsipan

Oppdatert oppskrift med bilde! Denne klassikern er en julefavoritt hos oss. Vi må ha marsipan for at det skal bli jul! God jul alle sammen!

250 g mandler
250 g melis
ca 1 ss eggehvite
litt vann

Sett på vann og skåld mandlene. Dette vil si at du har mandlene i det varme vannet i en liten periode til skallet løsner. Ta de av plata og hell ut vannet. Klem mandlene ut av skallet. Legg mandlene til tørk på ei plate i ei ukes tid.

Når mandlene er tørre males de i ei mandelkvern, desto flere ganger du gjør dette desto finere blir marsipanen. Jeg bruker bare å gjøre det 1 gang. Mal mandlene en gang til sammen med melisen. Bland egg i marsipanen og rør, ha i så mye vann du trenger for at marsipanen skal få den konsistensen du ønsker. Dersom det blir før bløtt kan du ha mer melis i.

Lag kuler, figurer eller lignende av marsipanen. De er også veldig gode å ha smelta sjokolade på. Da må de ligge kaldt og stivne før du kan servere de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar