fredag 25. mars 2016

Irsk potetpannekaker (Boxty)



Irske potetkaker, også kjent som Boxty, er en rett som ble spist av de fattige i Irland. Selv syns vi den smaker veldig godt med litt "rikmanns-pålegg". Det er også en fin måte å bli kvitt potetstappe rester.

Ingredienser potetkaker (Ca 6 potetkaker)
2 rå poteter
Potetstappe av to poteter, helst lagd med smør og melk
1 egg
Ca 200 g mel
1 ts bakepulver
Salt og pepper
Eventuelt mer melk hvis røren blir for tykk.

Ingredienser fyll: 
Stekt bacon, chili og ost
Røkelaks, rømme og vårløk

Skrell og del de potetene du skal mose, kok de til de er møre. Etterpå moster du de som til potetstappe sammen med melk og smør. Du kan eventuelt bruke potetstappe rester
Skrell og rasp de råe potetene. Bruk et kjøkken håndkle for å klemme ut så mye vann som mulig fra de raspa potetene.
Bland potetstappa med de råe potetene. Bland i egget. Tilsett bakepulver, mel, og eventuelt melk så du får en deig du kan forme til tykke lapper med hendene
Stek i panna med smør.

Dersom du ønsker fyll lager du to kaker og legger fyllet i midten på den ene, legg den andre kaken på toppen og klemmer kakene sammen. Vi brukte ost, chili og bacon som fyll.
Kan også steke enkelt pannekaker og servere med røkelaks, rømme og vårløk, eller brunost hvis du ønsker det litt mer søtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar