fredag 8. juli 2016

Hamburgerbrød

Denne oppsrifta gir ca 20 hamburgerbrød. Jeg lagde 10 hamburgerbrød og 1 brød av denne oppskrifta. Det fungerer også helt fint å fryse disse og ta opp når du skal ha hamburger. Da kan du eventuelt steke de litt mindre også steke litt på de når du skal ha de å.

1 pakke tørrgjør
7 dl vann
2 ss olje
2 ts salt
11 dl hvetemel
3 dl samalt hvete, fin
3 dl samalt hvete, grov
Sesamfrø

Bland sammen det tørre. Tilsett vannet, kjenn at det måler ca 37 grader. Elte deigen til du får en god deig å jobbe med. Sett den til heving i ca 30 min. Del deigen opp i passe hamburgerbrød biter og rull ut boller som du klemmer litt ned slik at de får hamburgerbrød form. Etterhev i ca 30 min.
Pensle med vann og strø på sesamfrø.
Stekes på 225 grader i ca 15 min.
Se her for hvordan du kan lage hamburgere til disse brødene


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar