fredag 18. mai 2018

Pavlova


Dette er ei kake som har blitt veldig vanlig i Norge, her lager vi den som regel til 17 mai eller andre tilstelninger i vår/sommer månedene. Jeg lager den i langpanne, deler bunnen i 2 og bruker en verdens beste kake fat som fat for kaka.  Jeg lager alltid med vaniljekrem fordi jeg synes det gir ekstra god kake og fordi jeg da får brukt opp eggeplommene.

8 eggehviter
2,5 ts hvitvinseddik
4, 5 dl sukker
1 ss maisenna
2 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 200 grader. Del eggene. Ta vare på eggeplommene til vaniljekremen. Ha eggehvitene og eddikken i en ren bolle sammen med og pisk de til en luftig hard masse. Bland sammen sukk, maisenna og vaniljesukker i en annen bolle. Hell dette ned i eggemassen og rør til en blank stiv blanding. Spre den utover et stekebrett med bakepair på. Demp temperaturen på ovnen til 100 grader og stek kaken i 70-80 min. Avkjøl kaken i ovnene.
Ta den ut, snu den, ta av bakepapiret og sett den riktig veg. Del den i to, ta den over på et fat og legg lagene oppå hverandre.

Vaniljekrem
6 eggeplommer (kan gjerne bruke alle 8 men da blir det litt mye krem til kaken)
5 dl melk
2 ts vaniljesukker
150 g sukker
3,5 ss maisenna

Kok opp melk i en kjele. Bland sammen vaniljesukker, eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle. Hell ca 1/2 av melken i bollen med eggeblandingen og rør godt. Hell blandingen tilbake i kjelen med resten av melken og kok opp. Etterhvert som blandingen blir varm vil den tykne, kok på svak varme mens du rører til du syns du har fått tykk nok vaniljekrem. Smak gjerne til med mere vaniljesukker. Avkjøl

Rett før servering blander du vaniljekremen blandingen med 3 dl krem (bruk gjerne litt sukker i denne også hvis du syns vaniljekremen ble for lite søt)

Hell vaniljekremen over kakebunnen. Ha over diverse frukt du liker, jeg brukte bringebær, jordbær, kiwi og blåbær.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar