mandag 30. juli 2018

Chiligryte med kylling og hvite bønner

Chiligryte er en enkel rett å lage. Denne med kylling og hvite bønner er i tillegg litt ekstra sunn.
Chiligryte fungerer veldig godt oppvarmet, så det kan være greit å lage større porsjoner for å ha middag til flere dager.

Ingredienser:
2 kyllingfileter
1 boks opphakka tomater (jeg bruker den billigste på pappboks)
1 tomat
1 chili
Hvite bønner
1 løk
4 fed hvitløk
paprika
krydder
litt sukker

Serveres med for eksempel gresk yogurt, ost, nachochips og ruccolasalat for ekstra god smak. Jeg pleier å bruke det jeg har rester av hjemme.


Kutt kyllingen i biter. Stek den i kjelen med litt olje og krydder  - for eksempel salt, pepper, chilikrydder og litt sojasaus for ekstra smak. Kutt løken i biter og stek den sammen med kyllingen. Når kyllingen har fått en stekeskorpe så kan du ha i finhakka hvitløk og chili. Ha deretter i tomaten kuttet i biter og de opphakka tomatene på boks, samt litt vann (1/2 - 1 dl).  Ha også i en klype eller to med sukker, og krydder du ønsker å bruke.

Sett på lokk og la det småkoke i en time.

Når det har kokt i en time så ha i hvite bønner og paprika. Smak til. La det koke i 20-30 min til.

server med gresk yogurt eller rømme og revet ost.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar