onsdag 7. mai 2014

Kanelboller

Deig
800 g hvetemel
90 g sukker
1 pakke gjær
1 ts. salt
100 g smeltet smør
1,5 dl vann
2,5 dl fløte
2 ts. vaniljesukker
2 egg

Fyll
Ca. 6 ss. kanel
50 g smeltet smør
Brunt sukker til en passe tykkelse på fyllet

Glasur
1 pakke kremost naturell
8 ss. melis
Litt melk eller fløte
5 ts. vaniljeekstrakt
1 ts. vaniljesukker

Smelt smør og bland fløte og vann med smøret. Varm dette til det er ca. 37 grader.
Bland alt det tørre i en bolle. Ha fløteblandingen og egg i det tørre og elt til du får en god deig å jobbe med. Kan være lurt å ikke bruke alt melet med en gang og heller tilsett litt etter hvert.
Sett til heving til deigen er ca. dobbelt så stor.
Mens deigen heves blander du fyllet i bollene.
Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i passe kjevlebiter og kjevler ut ganske tynne avlange stykker. Smør fyllet utover og rull deigen sammen på langs.
 Del opp i passe kanesnurrboller. Settes på ei plate. Kan være lurt å klemme enden av rullen litt sammen med resten av rullen slik at det ikke spriker så mye.
Sett rullene til heving i ca. 45 min. Sett stekeovnen på 200 grader. Stek bollene i ca. 10 min. Jeg syns de blir mer som de amerikanske cinnabon  hvis du steker de litt mindre.

Mens bollene steker blander du fyllet til toppen. Pass på at fyllet på toppen ikke skal være for flytende, men ha i litt mer melk enn du trur slik at du får et fyll som ikke er helt stift heller, da er det vanskelig å få det til å renne nedover kanelsnurrene.(jeg hadde litt for lite melk i) Fyllet has på bollene i det de er ferdig stekt og enda varme fordi da smelter det litt ekstra inn i bollene.


Nyt.1 kommentar: