lørdag 22. august 2015

Høstbær for vintern

Nå som det går mot høst i Norge er det mulig å plukke massevis av gode bær. Frisk frukt og bær smaker av sommer for oss, og noen ganger er det fint å kunne beholde disse smakene utover vintern. Vi har tidligere lagt ut oppskrift på rørt bringebærsyltetøy, men her kommer noen gode oppskrifter for å kunne bevare smaken av sommer utover høsten og vintern.

Vannmelon-saftis: 
Vannmelon
Sitron

Mos vannmelonen. Jo mer moden melonen er, jo søtere smaker den. Ha i litt sitron, enten fersk eller fra flaske. Sil blandingen for å få ut steiner. Ha denne over i isformer. Frys i minimum 5 timer.



 
Rips og solebær saftis: 
2 dl solebær
5dl rips
Sukker
vann

Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Mos ripsen med stavmikser. Ha i sukkerlake til den er passe søt. Mengden avhenger av hvor moden rips du har. Ta blandingen gjennom en sil. Ha hele solebær i isformer. Hell ripsblandingen over. Frys i minimum 5 timer.




Fryste bær: 
Her kan du bruke massse forskjellig bær, vi brukte blåbær.
Ha bæra i en pose eller en boks som tåler fryseren. Frys ned bæra. Kan tas opp igjen i løpet av vinteren til smothies, desserter eller dersom du ønsker noe bær bare en dag. Passer perfekt som topping på cottage cheese til lunsj. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar