fredag 28. august 2015

Frokostmuffins med og uten mel

Her kommer to oppskrifter på veldig enkle frokostmuffins. Disse smaker veldig godt både nystekte eller hvis du trenger en lunsj til neste dag. De er også fine hvis du har rester av kjøttpålegg, grønnsaker og ost du vil bruke opp

Omelettmuffins
4 egg
Bacon eller annet kjøtt
Grønnsaker, for eksempel purre, finraspet gulerot, paprika og/eller chili
4 ss melk
Ost
1 liter ts bakepulver


Kutt grønnsaker og bacon i biter. Ha dette i ildfaste muffinsformer. Bland sammen bakepulver, melk, krydder og egg i en bolle. Hell blandingen over grønnsakene til det er ca en cm igjen opp. Ha ost på toppen. Stek på 200 grader i 15-20 minutter.


Ostemuffins
Jeg pleide å spise disse til lunsj fordi de fungerer utmerket å fryse ned, og innen det var lunsjtid var de tint.

150 gram grovt mel
100 gram fint mel
200 gram ost - Annbefaler en litt hard ost med en del smak
1 dl melk
2 dl Creme fresh eller kesam
4 egg
2 ts bakepulver
grønnsaker og kjøtt.

Bland det tørre sammen. Ha i grønnsakene og det flytende. Rør ut, men pass på at du ikke rører for mye. Smør muffinsformene og ha i deigen opp til ca 2/3. Stek på 170 grader i ca 20 minutter.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar