lørdag 13. februar 2016

Kimchi gryte med svinekjøtt og pasta

Denne gryten er fin til å bruke opp litt lagret kimchi. Gryten kan også lages med tunfisk.

Ingredienser:
Svinekjøtt i biter
Kimchi
Soyasaus
Sesamolje
Løk
Hvitløk
Red-pepper flakes eller litt chilikrydder
Koreansk Hot-pepper paste
Tofu
Purre
Eventuelt pasta

Stek svinekjøttet sammen med soyasaus i en panne. Dette skal være godt stekt.
Ha løk i en kjele og fres denne til den er blitt gyllen. Ha deretter 1dl vann, 2 dl kimchi (tilpass mengden vann etter mengden kimchisaus) og litt buljong i i kjelen med løken. Kok dette opp. Ha i finhakket hvitløk, purre og tofu i kjelen, sammen med litt chilikrydder eller red pepper flakes og hot pepper paste. Ha i pasta hvis du ønsker det og kok til den er ferdig. Ha i kjøtt og en tskje sesamolje i på det siste et til to minutter av koketiden. Retten kan også serveres med ris ved siden av istedenfor pasta.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar