torsdag 18. august 2016

Vietnamesiske vårruller

I sommer var jeg i Vietnam. Der meldte jeg meg på et utrolig morsomt matlagingskurs, hvor vi i fire timer lærte å lage vietnamesisk mat. Disse vårrullene er inspirert av maten jeg lagde der. Noen bilder fra vårrull laging i vetnam kan sees nederst. Du kan også lese mer om vietnam-ferien min her gladreise.bloggspot.no

Ingredienser
Vietnamesisk vårrull flak - Fåes kjøpt på de fleste større matbutikker
Olje til frityr
Svinekjøtt
1 gulerot
1/2 løk
1/6 kålrabi
1/2 pære
Salt, pepper, sukker og buljong
2 egg

Glassnudler og sopp er også godt å ha i.

Kutt alle ingrediensene i små biter. Legg glassnudlene i vann hvis du har disse. Ha et helt egg og en eggeplomme sammen med de oppkutta grønnsakene. Ha i salt, pepper, litt sukker og litt buljong i blandingen.

Ha den resterende eggehviten i en bolle. Kok opp litt vann til vårrull flakene hvis de trenger dette og ha vann på et og et flak før du ruller. Fukt en fille å legg vårrullflaket på det. Ha en litt stor spiseskje på vårrullflaket og rull flaket rundt fyllet. Brett sidene inn og ha egg på det som ikke er rullet. Den skal altså rulles som en burito og limet fungerer som egg.

Ha vårrullen i varm frityrolje. Pass på at du ikke frityrsteker for mange om gangen. Ta vårrullene ut og la de avkjøle seg etter noen få minutter i frityren. Når de har blitt litt avkjølt frityrsteker du de en gang til. Denne dobbelt-frityren er viktig for å få vårrullene sprøe.

Server vårrullene med sursøt saus eller med soyasaus.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar