lørdag 20. august 2016

Bankekjøtt

 

150 g bankekjøtt
¼ løk
1 ¼ ss mel
½ ts salt
¼ ts pepper
Smør til steking
½ laurbærblad
1 ½ dl vann og buljong, eller så mye du må ha for at kjøttet skal bli dekt.

Del løk opp i biter og stek det i en panne. Legges over i en gryte. 



Del kjøttet opp i skiver. Har du store kjøttstykker så kan det være lurt å dele de i to også. Bland sammen mel, salt og pepper.











Vend bankekjøttet i melblandingen og stek kjøttet fort i stekepanne. Legg kjøttet over i gryta med løk.










Ha i litt salt og pepper og laurbærbladet i gryta. Hell over kokende kraft til kjøttet nesten er dekt. Kok opp og demp varmen. Legg på ett lokk og la det koke i ca. 2 timer, til kjøttet er mørt. Husk å røre innimellom så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper, ha i litt sukkerkulør hvis du syns det er for lyst. Dersom sause er for tynn jevner du den med litt mel og vann blanding.










Serveres med potet. Fersk kål er godt ved siden av. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar