fredag 2. september 2016

Grønn vegetarpai med fetaost

Denne paien (eller quiche som det også heter) er en sunnere versjon av vanlig pai. Den er også vegetarisk. Den består av grønne grønnsaker og fetaost. Jeg la også litt fersk mozerella ost på toppen, men det er absolutt ikke nødvendig (Jeg bare elsker mozerella ost og klarte ikke å la være!). Paien er både sunn og smakfull og passer godt til både helgekos og hverdag. Jeg lagde en stor posjon og har spist pai til middag de siste dagene - bruk mindre egg og grønnsaker hvis du ønsker å lage bare en posjon. Pai smaker minst like godt kald som varm så kald pai har vært en praktisk middagsløsning de dagene jeg nå ikke har hatt tid til å lage middag!

Ingredienser
Smør
vann
Mel (Jeg brukte ca 50/50 med fint og grovt mel + en posjon bakeproteinpulver)

Spinat
Purreløk
Squash
(grønn) chili
6 egg
1/2 boks cottage cheese
Fetaost eller apetina
Eventuelt fersk mozerella

Sett ovnen på 200grader.
Kna smør, vann og mel til en deigklump. Mengden smør og mel kommer ann på hva slags mel du bruker og hvor stor form du skal lage, men jeg brukte ca 100g smør. Klem deigen ut i en smurt paiform og stikk flere hull på den med en gaffel. Stek i ca 10 minutter til den har fått litt farge.

Kutt 1/2 squash, 1/2 purre og 1 chili i biter. Stek dette sammen med spinat til du har fått ut en del av vannet. Ha dette oppi paideigen når denne er ferdig stekt. Bland egg og cottage cheese i bolle og rør det ut. Ha i fetaost, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene i paiformen. Ha eventuelt ost på toppen. Stekes i 20-30 minutter på 200 grader.

Andre paioppskrifter vi har lagt ut er Hverdagspai, Laksepai med søtpotet, klassisk pai og Pai med bacon. Ja, jeg elsker pai!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar