søndag 2. april 2017

Kjøttkaker med brun saus, kålstuing og makaronistuing


Dette er en god norsk tradisjonsrett som jeg serverte da deler av familien kom hjem fra India og var temmelig lei indisk mat. Vil du lese om opplevelsene i India finner du de her

Kjøttkaker
Kjøp farse på butikken, bruk bare denne og lag passe store boller. Vet mange blander i grydder og melk, men jeg syns de blir like gode bare med å bruke farsen
Stek kjøttkakene i en panne før du trekker de i en kjelpe med buljong. Etterhvert kan du ta kjøttkakene inni stekeovnen og steke de litt så du er sikker på at de er stekt helg gjennom.
Kan fryses dersom du ikke skal ha de med en gang.

Kålstuing
En bit av et kålhode
Melk
Smør
Mel
Krydder

Del kålen opp i små biter. Kok dette til den er mør
Lag hvit saus med å smelte smør, tilsette mel. Bland i melk og kok opp. Smak til med salt og pepper og eventuelt andre krydder. Tilsett kålen.

Makaronistuing
kok opp makaroni
Lag hvit saus og smak til med krydder. Tilsett makaronien.

Brun saus
Brun saus lages med at smør smeltes i en kjele. Mel tilsettes og røres ut i smøret. Tilsett kraft. Bruk gjerene kraften fra du har kokt kjøttkakene. Kok opp og eventuelt bruk litt gjevning hvis sausen blir for tynn. Smak til med salt, pepper og buljong. Bruk gjerne litt brunost for god smak. Tilsett litt sukkerkulør for å få rikitg brunfarege. Tilsett kjøttkakene og kok opp slik at disse blir varme

Serveres med poteter. Vi bruker ofte ikke både makaronistuing og kålstuing men begge deler er veldig godt så innimellom er det vanskelig å velge og da blir det begge deler

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar