tirsdag 23. mai 2017

Smakfull "Pulled pork" i slowcooker

Denne oppskriften gir veldig smakfullt og godt kjøtt som kan brukes til mye. Vi serverte det med maisstuing, søtpotetstappe og noen av årets grillsauser, mens restene ble brukt som tacokjøtt. Du kan fint fryse ned det ferdige kjøttet sammen med litt av kraften, men da er det lurt å gjøre dette før kjøttet er brunet i pannen.

Ingredienser:
Svinekjøtt. Vi brukte svinebog fra Kiwi og delte denne i tre biter. Det er lurt å ha kjøtt med mye fett for å få best smak.
2 løk
2 fed hvitløk
2 chili
2 poser CajP hvitløksmarinade (eller lag din egen marinade)
1 appelsin
Salt og pepper
litt vann

Kutt alle grønnsakene i litt store biter. kutt hvitløken i biter. Ha det i slowcookern sammen med marinaden og ca en halv dl vann og salt og pepper. Snu litt på kjøttet så alt får marinade på seg, men la det ligge med fettsiden ned før koking. Klem juicen av appelsinen over.

Varmes på sterk varme i 5 - 5 1/2 time i Slowcookern.

Når det er ferdig tar du ut kjøttet og deler det i strimler med to gafler. Hell litt av kraften som er i slowcookern i en panne og la dette bli kokvarmt. Legg kjøttet i stekepannen og la det steke i kraften. Unngå å snu på det for å få det stekt og crispy på en side, og mykt og smakfult på andre siden. Du kan også brune kjøttet i stekeovnen, men vi har erfart at kjøttet blir mye tørrere på denne måten.

Ha gjerne litt av kraften over kjøttet før servering. Du kan også servere bitene av løk, som vi syns smakte kjempegodt, men fjern chilien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar