lørdag 8. desember 2018

Ribbe med asiatiske smaker

Jeg elsker ribbe og har de siste årene laget en før-juls tradisjon hvor jeg steker meg ribbe, men med litt utradisjonelle smaker. En favoritt er ribbe med asiatiske smaker. Denne ribba har smak av stjerneanis og soyasaus.

1 ribbe
3 stjerneanis
5 fed hvitløk
1 gul løk
1 appelsin
1 lime
0,5dl soyasaus
3ss brunt sukker
1 bit ingefær
1 ss soyaolje
1 chili
Litt vann.

Salt og peppre ribba. Legg ribba i en ildfast form. Legg en askjett eller noe under midten av ribba. Kutt opp løk i stor biter. Klem ut juicen av appelsinen og limen, ha aluminiums folie over. Damp ribba i 45minutter til 1 timer.

Kok opp resten av ingrediensene sammen med litt vann. Hell over ribba og stek ribba i ca to timer til.

La ribba hvile litt før du kutter i den. Sil sausen du har stekt ribba med og server denne over ribba, sammen med asiatiske grønnsaker og for eksempel ris eller nudler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar