søndag 14. oktober 2012

Kyllingsuppe


vanskelighetsgrad: middels
Tid: 30 min ca

Ingredienser:
1 kylligfille
Saft og skall av 1/4 lime
2 Vårløker
1/2 rød chili
1 tommelstor bit ingefær
1 liten bit sitrongress

1 boks bambusskudd
5 dl vann
1/2 hønsebuljongterning
1/2 boks kokosmelk (jeg bruker stor boks, men det velger du ut fra hvor mye kokossmak du vil ha)
1/2 ss soyasaus
Ris eller nudler

Kutt limen i 2 og klem ut saften. Bruk en skape og skrap av skallet på limen. Kutt kyllingen i biter og legg den i limesaften og limskallet. Sett til side


Del opp vårløk, chilie, ingefær og sitrongress og stek kjapt i pannen. Tilsett vann, hønsebuljong, kokosmelk og soyasaus. Kok opp. Tilsett kylling og bambusskudd kok i ca 5 min så kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt, pepper. Dersom du velger å bruke nudler kan disse også kokes i suppen. Dersom du velger å bruke ris kokes denne og serveres ved siden av.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar