søndag 12. oktober 2014

Spanskinspirerte kjøttboller med pasta

Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min ca

Kjøttboller
1/2 pakke kjøttdeig
litt løk
1/2 hvitløk
Salt
Pepper
Chilipulver
Koriander


Tomatsaus
Litt smør
2 ss Tomatpurre
1 boks Hermetiske tomater
1 Løk
1 fedd  Hvitløk
Salt
Pepper
Noen skiver ost
Rømme eller fløte

Spagetti eller makaroni




Fremgangsmåte:
Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene. Pass på å kutte løken i små biter. Dersom du ikke ønsker sterke kjøttboller kan du droppe chilipulver. Kan også benytte oregano eller annet krydder dersom du ikke liker koriander krydder.





Form blandingen til små kjøttboller og stek disse til de er gjennomstekte.
Ha litt smør i en kjele og stek litt på hvitløken og løken. Ha i tomatpurren og stek litt på denne også slik at smaken blir litt mildere. Hell i de hermetiske tomatene og kok opp. Tilsett krydder, fløte eller rømme og litt ost for smakens skyld. Smak til med krydder. Kan også her benytte chilipulver om du ønsker en litt sterkere smak. Denne porsjonen er kanskje litt stor for antall kjøttboller det blir, men går fint ann å fryse ned halvparten og bruke den senere. Bland kjøttbollene i sausen.



Kok spagettien som anvist på pakken

Server spagettien med kjøttboller og saus på toppen og eventuelt en salat ved siden av.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar