lørdag 21. mai 2016

Waleskringle

Dette er ei kake vi spiser hjemme hos oss hver 17 mai.
4 plater med fryst butterdeig.
Tin butterdeigen, legg de oppå hverandre og kjevle ut et kvadrat. Skjær ut kringleform (resterende butterdeigen kan du enten legge oppå det du har skjært ut eller lage småkaker ved siden av) Lag vannbakkelsen

Vannbakkelse:
2 ½  dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
4 egg

Varm vannet og smøret i en kjele til smøret er smelta, bland inn melet og rør til du har en fast røre. Avkjøl blandingen og bland inn 1 samme pisket egg om gangen.  
Ha røren i en sprøytepoe og sprøyt den utover kringleformen med butterdeig.  Stekes på 200 grader i 30-40 min. Dersom du får for mye vannbakkelse igjen er dette godt å lage egne kaker av som du kan servere med krem og syltetøy eller fylle med diverse fyll som gulerotkake fyll osv.


Serveres med melis. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar