mandag 25. april 2016

Agurk-Kimchi

Dette er en rask variant av koreanernes Kim chi, hvor kinakål er erstattet med agurk. Denne kan spises med en gang eller oppbevares noen få dager i kjøleskapet i luftett beholder.

Ingredienser:
1/2 Agurk
1 ss salt
1 ss Red pepper flakes (Kan bestilles her Korean Red Chili Pepper Flakes Powder Gochugaru )
2 vårløk
1 båt hvitløk
litt ingefær
fiskeolje
1/2 ss sukker eller litt eple


Kutt agurken i biter. Varm opp vann og bland saltet ut i dette. Ha i agurken i det varme vannet (ikke kokende) og la agurken ligge i saltvannet i 30 minutter. Skyll lett av agurken og legg den på tørkepapir for å få vekk resten av vannet. Ha 1 ss fiskeolje, finhakket hvitløk, finhakket ingefære, pepper flakes, oppkutta vårløk og sukker eller epler i en boll. Ha i litt vann til denne krydderblandingen får en tykk grøtete konsistens. Ha i agurken og rør så all agurken får kryddeblandingen på seg og retten er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar