lørdag 28. oktober 2017

Kirsebær Likør


Dette er en drink laget av kirsebær, derfor er det praktisk å lage den på høsten når kirsebæra er moden. Vanskelig å si hvor mye du trenger av hver ingrediens da det er helt avhengig av hvor stort glass du bruker.

Kirsebær
Sukker
Sprit av noe slag (jeg brukte bacardi, men det er egentlig anbefalt en med 60%)

Ta av stilken på kirsebæra, har du tålmodighet kan det være lurt å ta ut steinene også.
Legg kirsebæra og sukker lagvis i et stort glass(viktig at det har tett lokk) Jeg brukte et stort norgesglass.
Hell over sprit til glasset er fult, dette kan ta litt tid da spriten må trekke ned i sukkeret.
La glasset stå på benken til alt sukkeret er oppløst, snu gjenre glasset oppned et par ganger om dagen, altså la det stå på hode en stund.
Når sukkeret er oppløst kan du sette glasset i et kaldere rom, som en kjeller. La den stå her helst i ca 10 uker, men den kan drikkes før.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar