søndag 1. mars 2015

Frityrstekt wonton

Tid: ca 30 min
Dette er en rett vi har laget flere ganger. Oppskriften er til 4-5 personer og ikke til en, men er enten mye arbeid for en forett til bare en ellers så kan en bruke oppskrifta slik den er å ha det som hovedrett til en

250 g finhakket svinekjøtt
1 ss finhakket løk
2 ss hvitløksblanding ( 2 knust hvitløksfedd, 2 ts korriander, litt pepper)

2 ss thaifiskesaus
20 wontonflak
1 eggeplomme
olje til frityrsteking


Bland sammen svinekjøttet, løken, hvitløksblandingen og thaifiskesausen.
Vi bruker å kjøpe korrianderkrydder på innvandrerbutikk i stede for fersk korriander til hvitløksblandingen. Du må da bruke en mørtel eller noe annet å knuse blandingen sammen.




Fordel ca 1 ts. på hvert wontonflak (disse får du kjøpt fryst på innvandrerbutikker) Bruk eggeplommen til å feste sammen kantene av flakene.










Frityrstekes i ca 5 min til de er pent gyldenbrune

Serveres med chilisaus til dypping. Chilisausen finner dere oppskrift på her









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar